Psikologlara En Çok Sorulan
Sorular Nelerdir?
Dünya genelinde Psikologlara en çok sorulan soruları sizler için derledik, en çok sorulan sorular nelerdir hep beraber bir bakalım.
1- Bilgi nedir?
2- Kendimize nasıl davranmalıyız?
3- Kendimizi nasıl yönetmeliyiz?
İlk seansınız sırasında, terapistiniz neyle mücadele ettiğinizi ve sizi onları görmeye neyin getirdiğini anlamak için sorular soracaktır . Muhtemelen geçmişinizden (aile geçmişi, travmatik deneyimler) ve semptomlarınızın veya duygularınızın bugün nasıl ortaya çıktığı ve ne kadar süredir ortaya çıktıkları hakkında konuşacaksınız.
Özetlemek gerekirse, psikoloji dört ana hedefe odaklanır: Davranışları tanımlamak, açıklamak, tahmin etmek ve değiştirmek veya kontrol etmek . Bu hedefler, insanların günlük yaşamlarında karşılaştıkları bilişsel, duygusal ve davranışsal süreçleri anlamaya yönelik çoğu teori ve çalışmanın temelidir.
Sorunun kısaca cevabı, Evet. Bir sorunuz varsa sormalısınız. Sorularınız geçerli bir durumdur ve terapötik süreçle ilgilidir.
Bilim olarak psikolojinin temel olarak aşağıdaki ana amaçları veya hedefleri vardır: Davranışı anlamak, tahmin etmek, tanımlamak, etkilemek ve kontrol etmek ve yaşam kalitesini iyileştirmek.
Zihinsel, davranışsal veya duygusal bozuklukları tanımlama ve teşhis etme . Tedavi planları geliştirmek. Görüşmeler ve gözlemler yoluyla araştırma yapmak.
- Yalanlar ve Yarım Gerçekler Söylemek.
- Önemli Ayrıntıları Atlamak.
- Terapistinizi Test Etme.
- Terapide İfade Ettiğiniz Duygular veya Şeyler İçin Sürekli Özür Dilemeyin.
- Ev Ödevimi Yapmadım.
- Gününüzün Her Dakika Ayrıntısını Detaylandırma.
- Sadece Gerçekleri Anlatmayın.
- Onlara Ne Yapmanız Gerektiğini Sormayın.
Psikologlar, başkalarıyla hangi bilgileri paylaşmayı seçerseniz seçin, gizliliğinizi korumakla etik olarak yükümlüdürler . Örneğin, psikologlar, talebi müşteri başlatmış olsa bile, genellikle sosyal medya sitelerinde müşterileriyle bağlantı kurmaz.
Bir terapistle çalışırken, öğrenecekleri ilk şeylerden biri beden dilinizdir . İnsanlar hikayelerini anlatmak için bedenlerini kullanırlar ve hikayelerinde tutarsızlıklar olduğunda ya da doğru olmadıklarında beden dili bu ipuçlarını yakalamanın iyi bir yoludur.
Diğer yaygın dahili tetikleyiciler şunları içerir:
- Kızgınlık.
- Endişe.
- Bunalmış, savunmasız, terk edilmiş veya kontrolden çıkmış hissetmek.
- Yalnızlık.
- Kas gerginliği.
- Travmatik bir olaya bağlı anılar.
- Ağrı.
- Üzüntü.
İletişim her alanda önemlidir, ancak psikolojide, her şeyden önemlidir ve bir psikoloğun yaptığı şeyin ayırt edici özelliğidir. Psikoloji, insan davranışını ve insanları belirli bir şekilde davranmaya neyin yatkın hale getirebileceğini anlamakla ilgilidir.